2024: 40è aniversari

Ja tenim 40 anys!

2024 és l’any en el que es celebra el 40è aniversari de l’entitat, ja que fou fundada, com heu pogut veure en les anteriors pàgines el 1984.

Així i per començar a donar a conèixer aquesta data, des de l’any anterior totes les equipacions que es van confeccionar van portar l’escut de la Penya amb la menció de l’aniversari.

L’acte principal de celebració del 40è aniversari fou la presentació el 12 d’abril de les tasques que ha portat a terme l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, de la ma de la LLum Cubells, per la conservació, digitalització i consulta per la xarxa del fons fotogràfic de l’entitat.

Aquest consta de mes de 1700 fotografies en paper fetes entre els anys 1984 i 2002. Podeu escoltar en aquest enllaç de sota l’entrevista que es va fer a Radio Móra d’Ebre al Director de l’Arxiu, Gerard Mercadé i a Llum Cubells, tot dos van portar a terme els treballs de restauració i digitalització del fons fotografic.

A l’acte, a banda dels parlaments de la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Núria Morera i de l’alcade de Móra d’Ebre, Ruben Biarnes, es va fer un repàs de la història de la Penya de la ma de Carles Loscos. Llum Cubells va explicar els treballs portats a terme per la convervació del fons i Gerard Mercadé va explicar les tasques que es porten a terme a l’Arxiu , així com va mostrar la forma d’accedir al fons.

El fons és accessible en aquest enllaç.

Al finalitzar la presentació i al pati de l’Arxiu el biker local de 10 anys, Marc Campos Ordoñez, fill del soci Jaume i nét del soci fundador Joan Campos Sastre en farà una exhibició de bike-trial.

Així el diumenge 14 d’abril es va portar a terme una sortida familiar, en la que hi van participar una setantana de ciclistes i que van fer un recorregut de 12 km pels camins al voltant de Móra d’Ebre. A l’arribar es va passar per l’Aubadera on Jordi Solé de l’Associació L’Aube ens va fer una explicació de “La Biodiversitat als espais fluvials de Móra d’Ebre”, la qual va resultar força interessant tan pels petits com per als grans.

Finalment en arribar al final de recorregut, a la Plaça de Baix, es va donar inici a la baixada d’enduro. Una exhibició de bikers de la Penya que van demostrar la seva habilitat baixant per les escales del Castell, les de la Raval de Jesús i finalitzant a la Plaça de Baix, després de recórrer La Citela.

Translate »