Memòria 1984

Memòria 1984

Clica a sota per veure o baixar-te el PDF de la Memòria de 1984

1984 1a Volta Ciclista a la Ribera d'Ebre travessa de la cursa pel pas de barca de Miravet

1a. Volta Ciclista a la Ribera d’Ebre.

La 1a. Volta a la Ribera va veure la llum el 19 d’agost de 1984 quan es celebrà la primera edició d’una cursa que recorria molts dels pobles de la comarca i de les veines del Priorat i de La Terra Alta.

Per molt que a la comarca havíem vist el pas de la Volta a Catalunya i fins i tot de la Volta a Espanya, però mai a la comarca havíem tingut una cursa pròpia. D’aquest pasos a més a més en tenim imatges com són les dues fotografíes de sota.

La Volta Ciclista a la Ribera d’Ebre  primerament estava destinada a categoria amateur i el primer guanyador en fou el ciclista Martín Urpina. Més tard i fins la seva desaparició, l’any 2002, va fer-se també en categoría júnior, havent organitzat diversos Campionats de Catalunya tant de fons en carretera, com de contra-rellotge individual i per equips. Durant les edicions disputades es va poder veure a corredors que posteriorment han estat i encara estan al camp professional, com ara Melcior Mauri, guanyador de la tercera edició (1986) a Benissanet, o d’altres com ara Fernando Escartín, Angel Edo, Carlos Torrent, Juan Antonio Flecha, Joaquín Rodríguez i Xavier Florencio i Edu Prades.

És especialment rellevant el vídeo d’aquella primera edició, el qual hem d’agrair al Sr. Raimon Crescenti Pubill que en fou l’autor i que ens el va cedir per formar part de l’arxiu històric de la nostra entitat.

Translate »