Memòries 1984-1993

Memòries 1984-1993

Als desplegables de Memòries 1984-1993 pots veure notícies i esdeveniments de cada un dels anys d’aquest període.

Al 1984 un grup de afeccionats i entusiastes van voler revifar de nou un esport que en les darreres dècades, s’ havia quedat en l’oblit, tot i que hi havia molts practicants que sortien pel seu compte.

Uns dels fets que van fer revifar el ciclisme foren les gestes dels ciclistes espanyols al Tour de França, les quals al poder ser seguides per televisió van despertar l’interès de petits i grans.

Els fundadors foren un grup d’homes entre els que hi havia algún que ja practicava aquest esport, d’altres fins i tot amb caràcter competitiu com en Manolo València, Francesc Roca organitzava curses de Festa Major des de molt abans o com Baptista Garí que regentava un taller de bicicletes a Móra d’Ebre i que com el seu pare havia estat lligat a l’organització d’aquests esdeveniments.

La primera Junta la varen formar: Francesc Roca Font (President), Francesc Jornet Girones (Vice-president), Baptista Garí Pedrola (Secretari), Antonio Fornós Omedes (Tresorer) i com a vocals; Cándido Rios Aparicio, Eusebi Ayet Rofin, Manuel València Moreno,  José Garcia Monteagudo  i Joan Campos Sastre.

La presentació oficial de l’entitat fou el 28 de juliol de 1984 i en la que es va presentar al mateix temps la primera edició de la Volta Ciclista a la Ribera d’Ebre.

Publicació al diari de la fundació de la Penya Ciclista Ribera d'bre, l'any 1984
14ena Pujada a Cardó, 4 octubre 1998
Translate »